Stävlager med tillbehör anlänt – januari 2013

Det plingade till i mobilen. Ett SMS från Posten (finns dom fortfarande?). Paket att hämta på ICA i Sellnäs. Från Mitab, Västra Frölunda.

I paketet var stävlagret, stävröret med fäste och tätning. Vi har valt vattensmorda lager och tätningar. Om det är bättre än andra varianter vet vi inte – men här förlitar vi oss på de råd vi fått. Det gäller bara att, i samband med sjösättningen, komma ihåg att kontrollera att röret är fyllt med vatten hela vägen upp i tätningen.

Nu väntar vi på propeller och propelleraxel. Och bottendelen till maskinen – sedan är det dags för en riktig precisionsövning – rikta in hela drivlinan och bygga maskinfundamentet! Ett arbete vi räknar med att kunna dra igång senast om ett par veckor…

Stävlager, tätning och stävrör

Stävlager, tätning och stävrör

På tal om kommande arbeten. I april ska vi kröka rör. Det är nämligen då vi har fått maskinen levererad. Och då ska alla rör till och från, mellan och in och ut och… ja, ni förstår. Vilket inte vi gör…

Därför kom ångkursen på ångfartyget Saltsjön som en skänk från ovan. Eller snarare från Svenska Ångbåtsföreningen. Problemet var bara att kursen var fulltecknad. Men, vi hade tur (?) och lyckades ändå få två platser till kursen! Strålande bra! Perfekt timing! Tack!

Leave a comment

2 Comments

  1. Skånepågen

     /  February 1, 2013

    Har ni stävpropeller?

    Reply
  2. Nä, vad ska vi med propeller till? Vi kör ju med ångdrift!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: