Wäsman anländer till sin hemmahamn – juni 2013

Fortfarande pågår intrimning av båten, både vad gäller ballast och maskin/panna. Vi fick ett knackande missljud från maskin vilket oroade oss ett tag. Missljudet kom vid lite högre varvtal, om man nu kan tala om “höga” varv i vårt fall 😀

Det visade sig, efter ett envist felsökande, att det var svänghjulet som glappade en liten, liten aning. Genom att dra åt låsskruven försvann problemet. Nu har vi, via maskintillvekararen Agne, förstått att detta är lite av ett “standardproblem” och att en bättre  variant för att fixera svänghjulet ska ordnas under vinterhalvåret.

Dock fungerar maskinen nu riktigt bra. Och vi har också testat att köra med panntryck över 7 bar vilket resulterade i att båten planade och passerade lätt 30 knop! Nä, skojar bara. Men en intresserade motorbåtsåkare hade följt efter oss och uppskattade farten till ca 8 knop. Fantastiskt bra!

Nu ska en längre provtur genomföras för att göra ett “uthållighetstest av båt (och besättning!). Ett  bra tillfälle att lära oss vilket panntryck som krävs för att lyckas vända maskin till backläge vid lite olika fart.

Så har piren i småbåtshamnen äntligen blivit klar. Vissa kompletteringar återstår visserligen vid vår bryggplats men vi har lämnat vår tillfälliga brygga och kört (för egen maskin, naturligtvis) till vår hemmahamn där båten nu ligger nu förtöjd. Visst är hon läcker?

S/S Wäsman i hemmahamnen. Som synes saknar vi fortfarande namndekaler...

S/S Wäsman i hemmahamnen. Som synes saknar vi fortfarande namndekaler…

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: