En milstolpe passerad; propelleraxel och maskinfundament inriktat – februari 2013

Maskinen beräknas inte vara klar förrän i mars. Och då brinner det verkligen i knutarna. Ska båten i sjön till försommaren så inser de invigda att montera maskin, panna, rör, propelleraxel, lagringar… ja, ja! Det GÅR bara inte!

Maskinens bottenfundament

Maskinens bottenfundament

MEN det gäller inte oss i Wäsman-gänget. Vi ser inte “ont om tid” som något att bry sig om. Men för säkerhets skull fuskar vi lite. Genom att Agne kunde leverera maskinens bottenfundament med maskinaxel, lagringar och svänghjul så fick vi ju förutsättningar att ordna både maskinbädd och rikta in propelleraxeln. Redan nu!

Så full fart i verkstaden. Nu byggs “verktyg” för axelmonteringen samt stödlager  och maskinbädd. Sedan är det bara att få allt på plats. Vilket tog sin lilla tid… (klicka på bilderna för full storlek)

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: