Maskinen hämtas – april 2013

Så var det då dags för ännu en höjdpunkt i vårt arbete – maskinen, alltså ÅNGMASKINEN, var klar att hämtas hem. Det kändes nästan lite högtidligt att kliva in i Agnes verkstad denna gång!

Där stod den! Maskinen vår. Med tryckluftslang inkopplad och klar för demonstration. Efter att vi nöjt konstaterat att “den går runt” och “åt andra hållet med” så gick Agne igenom maskinens grundinställningar.

Medan vi sedan plockade isär maskinen i, för transporten, lämpliga storheter så gick ångbåtssnacket igång. Hade det inte varit för att vi ville hem och plocka isär maskinen i än mindre delar och påbörja målningen hade vi säkert fortfarande varit kvar. Men tiden hastade. Helst vill vi ju ha maskinen lackad och monterad i båten denna vecka…

Innan vi for hade vi ändå fått lära oss att en ångbåt inte är som vilken fritidsbåt som helst. Ingen nyhet kanske men ändå nyttigt att inse att framföra en ångbåt kräver både framförhållning och manövermarginaler. En “värdig” tröghet kan man säga. Som vi gubbar ungefär! (klicka på bilderna för större format)

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: