Maskinen målas i delar – april 2013

Redan tidigt var det en uttalad målsättning i projektet att sikta mot en stil och finish som anstår en ångbåt. Känslan bör vara tidigt 1900-tal men samtidigt ska vi inte avstå från moderna och ändamålsenliga metoder och material.

Maskinen ser gammal ut, är konstruerad enligt gamla förebilder men tillverkad med moderna maskiner. Och när den nu ska få färg så gäller samma princip. En kulör som kunde varit tillblandad 1910 men levererad i praktisk sprayburk!

Nu kan ju inte maskinen bara “blåsas över” med färg! Hur skulle det se ut om alla skruvskallar, alla vackra mässingsdetaljer etc var målade i samma färg?

Därför skruvas nu alla maskindelar isär. Skruvar, brickor och andra detaljer märks upp och placeras i lämpliga skålar (i vårt fall en låda för vanliga matbestick). Det som inte kan eller bör tas isär maskeras. Temperaturen höjs i garaget och så är vi igång! (klicka på bilderna för större format)

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: