Spännande – april 2013

Helt plötsligt är det bara knappt sex veckor kvar – sedan ska vi vara klara för att transportera vår ångslup S/S Wäsman till sitt rätta element. D.v.s. sjön Väsman och småbåtshamnen i Ludvika. Men det ska gå! Bara båtklubben får bryggan där vi ska ligga förtöjda klar i tid. Just nu är det bara några balkar som antyder var bryggan ska vara…

Vi är nu ca två veckor efter schemat vad gäller installation av maskinen och all den rördragning som ska göras för att få en fungerande ångdrift. Men det mesta av rör, ventiler, krökar, lod och bussningar har införskaffats.  Och maskinen är nu klar att lyftas in i båten efter att ett fäste för lubrikatorn ordnats. Om allt sedan går störningsfritt ska rördragningen vara klar i mitten av maj.

Återstår sedan av vitala delar är att ordna styrningen. D.v.s. styrpulpet med pinnratt och rodret med sin infästning i skäddan. Det verkar också som om rodret fått en ordentlig smäll och behöver riktas upp innan det kan monteras.

Arbetet med salongen löper på. Alla fönster utom ett är nu monterade. Dörrarna är på gång. Salongssoffornas dynor är dock fortfarande inte beställda. Hur kan det vara SÅ dyrt att få ett par dynor uppsydda? Här behöver vi nog hitta fler lösningsalternativ!

Om vi blir klara i tid? Ska vi slå vad?OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a comment

2 Comments

  1. Bo Skeppstedt

     /  April 19, 2013

    “Helt plötsligt är det bara knappt sex veckor kvar …”

    Men snälla nån, vad är det för projektledning ni har???!
    Mvh
    Bo S
    IT Project AB

    Reply
  2. Vadå? Projekt… ledning??? Ledning???

    Reply

Leave a comment